IT

IT dienstverlening

Elke organisatie maakt tegenwoordig gebruik van IT, en gelukkig is er vaak budget om hierin te investeren. Het is dan belangrijk om de juiste investeringen doen in de juiste diensten en producten. En voor maximale effectiviteit moet de organisatie software niet alleen maar zien als een 'moeten' maar ook openstaan voor de kansen die software biedt.

Helaas is de wereld niet altijd zo zonnig. Er wordt veel geld uitgegeven aan producten, diensten, programma's of trainingen die niet het beoogde effect hebben. Dat kan uiteraard komen door technische problemen en complexiteit, maar net zo goed door gebrek aan enthousiasme of de waan van de dag die echte verandering in de weg zit. Ook zijn kosten niet altijd goed voorspelbaar en verandert de IT wereld snel: soms is software of technologie al verouderd voordat de implementatie afgerond is.

Onafhankelijk IT-advies helpt om problemen voor te zijn en om IT zodanig in te zetten dat de de organisatie echt verder wordt geholpen.

Ervaring

Met inmiddels meer dan 20 jaar ervaring in de IT -van consultancy en productontwikkeling tot IT management en bedrijfsvoering- help ik graag om de juiste beslissingen te nemen rondom IT. Afhankelijk van de situatie is er daarbij aandacht voor bijvoorbeeld

  • Technisch analyseren van software en architectuur
  • Advisering rondom insourcing of outsourcing
  • Opzetten van IT-management, beleid en naleving daarvan
  • Advies rondom meten en optimaliseren van processen
  • Inzicht in de mogelijkheden van nieuwe technologie zoals big data, kunstmatige intelligentie (AI), neurale netwerken, blockchain en robotic process automation (RPA)
  • Begeleiding bij uitrol, training en adoptie van software
  • Management advisering rondom IT-strategie en digitale transformatie

Het doel is daarbij altijd om IT in te zetten daar waar het het meeste toevoegt, om IT zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de organisatie en om risico's en kosten te minimaliseren.

Laten we het hebben over IT