Zakelijk

Coaching

Zakelijke coaching helpt teams of personen op een directe en betrokken manier naar meer energie, motivatie en productiviteit. Bij coaching gaat het om een trajectmatige aanpak en staat -meer nog dan bij trainingen- het persoonlijke karakter voorop. Dat betekent veel indivueel contact, ruimte voor diepgang en maatwerk begeleiding.

Naast de directe coaching naar werknemers of management is het doel om organisaties ook blijvend te helpen naar meer onderlinge betrokkenheid, goede communicatie en collegiale coaching.

We bieden de volgende coachingsmogelijkheden aan.

1

Individuele coaching

Ik coach werknemers of management naar meer energie en productiviteit. We werken met vier stappen van waaruit meer focus, meer samenwerking en meer productiviteit ontstaat.

Meer informatie over individuele coaching →

2

Checkup voor alle medewerkers

Gemotiveerde en productieve medewerkers zijn de kern van elk bedrijf en de basis voor een goede omzet.

Maar weet jij hoe gemotiveerd jouw werknemers echt zijn en hoe dat komt? Ik help je om op een goede manier het gesprek aan te gaan.

Want een serie goede gesprekken met alle medewerkers -een checkup- geeft je weer echt contact met alle medewerkers. En met de nodige opvolging zorg je dat de medewerkers het naar hun zin blijven hebben en dat ze productief kunnen zijn.

Ik help om de checkup inhoudelijk vorm te geven, biedt ondersteuning om de gesprekken uit te voeren en lever eventuele opvolging als het gaat om coaching van individu of team. Het doel van de checkup is verhoging van de motivatie en het potentieel van de medewerkers, en uiteindelijk ook meer bedrijfs-productiviteit en omzet. Doen dus!

Meer informatie over de medewerkers checkup →

3

Teamcoaching

Als organisatie wil je productief zijn: je hebt doelen en die wil je bereiken. In de ideale situatie heb je alleen maar mensen die hun werk goed doen en die ook nog eens effectief samenwerken om gezamenlijk tot fantastische resultaten te komen.

In die samenwerking gaat het echter nog wel eens mis. En slecht teamwork leidt tot slechte resultaten, leidt tot minder omzet.

Ik biedt teamcoaching volgens de 5 niveaus van Patrick Lencioni. We identificeren en verwijderen de aanwezige problemen op elk niveau. Vandaar gaat het team als vanzelf beter presteren en samenwerken.

Meer informatie over teamcoaching →

4

Opzetten van bedrijfsbrede coaching

Frequente gesprekken en open en helpende communicatie zijn essentieel voor de motivatie en het succes van een organisatie. Daarom is het opzetten van een coaching structuur bijzonder nuttig.

Zo'n systeem bestaat uit periodieke gesprekken tussen manager en werknemers, een duidelijke agenda voor de gesprekken en goede training voor de managers om die gesprekken te voeren. Het resultaat is meer betrokkenheid, meer mogelijkheden tot hulp en sturing en het voorkomen van brandjes en de 'heb je even'-gesprekjes die niet helpen voor focus, en dus niet goed zijn voor de organisatie.

We doen een aantal workshops om een coaching structuur op te zetten en af te stemmen op de organisatie. Daarna help ik om de coaching in de praktijk goed toe te passen, eventueel door bij gesprekken aanwezig te zijn of door gesprekken achteraf te analyseren.

Meer informatie over bedrijfsbrede coaching →