Gesprek aan tafel

Individuele coaching

De individuele coaching van medewerkers of management is gericht op werkgeluk en productiviteit. Met andere woorden: het doel is om te zorgen dat iemand het naar z'n zin heeft op het werk, goed samenwerkt met collega's en productief is.

Productieve mensen en persoonlijk leiderschap

Succesvolle en productieve mensen hebben meestal vier overeenkomsten:

  1. Ze voelen zich goed
  2. Ze weten wie ze zijn, inclusief hun sterktes en zwakten
  3. Ze hebben specifieke en motiverende doelen
  4. Ze zijn in staat om -samen met hun omgeving- hun doelen te bereiken

Met individuele coaching doorlopen we één of meerdere van deze stappen om te komen tot het beste resultaat, voor de persoon en voor de organisatie!

1. Je goed voelen

Hoe je het ook wendt of keert: voor productiviteit is het belangrijk dat mensen zich goed voelen en het naar hun zin hebben op het werk. Als iemand zich futloos, gestresst of niet betrokken voelt, dan levert dat ook weinig goede resultaten op. Gelukkige en betrokken mensen zijn daarentegen productief, gedreven en hebben de mentale energie om problemen op te lossen als ze die tegenkomen. Stap één is dus om te zorgen dat mensen goed in hun vel zitten.

2. Weten wat je kunt en niet kunt

Als je niet weet waar je goed in bent, kun je dat ook niet gebruiken om resultaten te boeken. En als je niet weet waar je minder goed in bent, mis je waarschijnlijk kansen om je te ontwikkelen. Daarom is zelfkennis -en openstaan voor feedback- de beste manier naar productiviteit en ontwikkeling. Niet iedereen vindt het makkelijk en leuk om zelfkennis te ontwikkelen en daar wat mee te doen, dus daar gaan we mee aan de slag.

3. Doelen en motivatie

De volgende stap naar productiviteit is het hebben van duidelijk doelen, en de motivatie om die doelen te bereiken. Op persoonlijk niveau begint dat met focus, weten waar je voor staat, weten waar je naartoe wil en weten waarom je daar naartoe wil. Tijdens de persoonlijke coaching helpen we mensen om doelgerichter te worden en te ontdekken waar hun motivatie vandaan komt. Dat geeft mensen bewustwording, duidelijkheid en de natuurlijke drang om dingen te bereiken.

4. Doelen bereiken

Vervolgens gaan we zorgen dat mensen hun doelen niet alleen kennen maar ze ook echt bereiken. Dat betekent dat we mensen leren om in actie te komen, een plan uit te voeren en te komen tot het beste resultaat. Daarbij is het essentieel dat mensen goed samenwerken en prettig communiceren richting collega's en klanten. Hier wordt dus de nodige aandacht aan besteed.

Tussendoor kijken we ook naar optimalisaties rondom de werkplek, gereedschap en andere ondersteuning. De kern daarbij is echter dat gemotiveerde mensen zelf zien hoe ze het beste kunnen presteren en vervolgens zullen regelen wat daarvoor nodig is. De combinatie van doelgerichtheid, motivatie en assertiviteit is een krachtige motor voor productiviteit.

Van harte uitgenodigd!

Kosten

De kosten voor individuele coaching zijn op uurbasis en hangen af van de situatie. Neem contact op voor meer informatie!

Informatie aanvragen