Willem Mulder

Ik ben ondernemer, spreker en adviseur
Ik droom van een wereld waar iedereen geluk, zingeving en vrede ervaart

Achtergrond

Ik ben nu al 20 jaar actief in de IT en het ondernemerschap. En alhoewel IT inhoudelijk elke dag leuk blijft, ligt mijn hart aan het einde van de dag bij grotere thema's. Voor mij zijn dat: een leefbare aarde en voor iedereen geluk, zingeving en vrede.

Natuurlijk wil bijna iedereen dat

De meeste mensen willen leven in een wereld waar we het beste met elkaar voor hebben en elkaar geen pijn doen. Een wereld waar we ons verbonden voelen met elkaar, met de aarde en met God.

Maar toch lijken we daar soms verder vandaan dan ooit. Er is onrust, ongeluk, egoïsme en ongelijkheid. En in oorlog doden we zelfs mensen die in een andere wereld onze vrienden hadden kunnen zijn.

Waar gaat het mis? Wat kunnen we beter doen? Of gaat het niet zo slecht als we soms denken, en moeten we de situatie gewoon accepteren en meer tevreden zijn?

Mijn aandeel

Ik probeer mijn aandeel te leveren om bovenstaande vragen te beantwoorden.

Daarbij is er gelukkig geen gebrek aan informatie. Er is al duizenden jaren over geluk, ongeluk en zingeving nagedacht. Er zijn oude denkers met wijze lessen. Er zijn geweldige sprekers die ons veel kunnen leren. Er wordt continu nieuw wetenschappelijk onderzoek gedaan. En de boeken, bladen en artikelen over geluk, positieve psychologie en mindfulness vliegen ons om de oren.

Ik probeer daarom vooral orde te scheppen in de overvloed. Om de beschikbare informatie terug te brengen tot begrijpelijke lessen en principes. En daarmee uit te zoeken waarom we ons gedragen zoals we ons gedragen, en of het anders kan. Met mijn ervaring in de software ontwikkeling probeer ik deze informatie breder beschikbaar te maken. Zie bijvoorbeeld https://gelukenzingeving.nl/. Ik hoop dat dat helpt om onszelf beter te begrijpen en samen een stap te zetten richting positieve verandering. Voor onszelf en voor deze wereld.

De grote uitdagingen van deze wereld kan ik daarbij in m’n eentje niet oplossen. Maar ik kan wel mijn aandeel leveren en hopen dat mijn werk een kleine bijdrage levert aan kleine veranderingen. Kleine veranderingen die al een enorme impact kunnen hebben voor een persoon, gezin of team.

En misschien dat die kleine veranderingen weer bijdragen aan nog grotere veranderingen. Want ik geloof dat kleine veranderingen altijd zorgen voor een groter effect. Als jij vrede ervaart en je dankbaar voelt, heeft dat ook invloed op je kinderen, familie en vrienden. Zij hebben weer positieve invloed op de mensen om hén heen, en zo wordt de cirkel steeds groter. Al die kleine veranderingen zorgen zo uiteindelijk voor een effect dat veel groter is dan waar het mee begon. Ik hoop dat alle kleine veranderingen zo uiteindelijk leiden tot de grote veranderingen waar ik van droom.

Grote veranderingen waar we hopelijk allemaal onderdeel van uit mogen maken. Minder oorlog, meer zorg voor elkaar en meer zorg voor de aarde. Soms lijkt dat ver weg, maar ik probeer altijd te onthouden wat Nelson Mandela zei: dingen lijken onmogelijk, totdat het gebeurt!

Praten?

Ik vind het mooi om nieuwe inzichten op te doen, dus sta altijd open voor gesprekken over onze wereld en over waar we concreet mee bezig kunnen om onze wereld iets mooier achter te laten dan hoe we hem hebben gekregen.

Dienstverlening

Op dit moment probeer ik mensen te helpen om zichzelf en anderen beter te begrijpen, en om aan de slag te gaan met uitdagingen in geluk, energie, zingeving en gedrag. Dat kan op persoonlijk niveau of organisatiebreed.

En organisaties die zich bezighouden met mentale fitheid, coaching of geestelijke gezondheidszorg kunnen gebruikmaken van mijn ervaring in de IT.

IT →