Willem Mulder

Ik ben ondernemer, spreker en adviseur
Ik droom van een wereld waar iedereen geluk, zingeving en vrede ervaart

Achtergrond

Ik ben nu al 20 jaar actief in de IT, het ondernemerschap en -op de achtergrond- psychologie. En alhoewel IT inhoudelijk elke dag leuk blijft, ligt mijn hart aan het einde van de dag bij grotere thema's. Voor mij zijn dat: een leefbare aarde en voor iedereen geluk, zingeving en vrede.

Een wereld van geluk, zingeving en vrede

Natuurlijk wil iedereen leven in een wereld waar we het beste met elkaar voor hebben en elkaar geen pijn doen. Een wereld waar we ons verbonden voelen met elkaar, met de aarde en met God.

Maar toch lijken we daar soms verder vandaan dan ooit. Er is onrust, ongeluk, egoïsme en ongelijkheid. En in oorlog doden we zelfs mensen die in een andere wereld onze vrienden hadden kunnen zijn.

Waar gaat het mis? Wat kunnen we beter doen? Of gaat het niet zo slecht als we soms denken, en moeten we de situatie gewoon accepteren en meer tevreden zijn?

Mijn aandeel

Ik probeer mijn aandeel te leveren om bovenstaande vragen te beantwoorden.

Daarbij is er gelukkig geen gebrek aan informatie. Er is al duizenden jaren over geluk, ongeluk en zingeving nagedacht. Er zijn oude denkers met wijze lessen. Er zijn geweldige sprekers die ons veel kunnen leren. Er wordt continu nieuw wetenschappelijk onderzoek gedaan. En de boeken, bladen en artikelen over geluk, positieve psychologie en mindfulness vliegen ons om de oren.

Ik probeer daarom vooral orde te scheppen in de overvloed. Om de beschikbare informatie terug te brengen tot begrijpelijke lessen en principes. En daarmee uit te zoeken waarom we ons gedragen zoals we ons gedragen, en of het anders kan. Met mijn ervaring in de software ontwikkeling maak ik deze informatie breder beschikbaar. Zie bijvoorbeeld https://gelukenzingeving.nl/. Ik hoop dat dat helpt om onszelf beter te begrijpen en samen een stap te zetten richting positieve verandering. Voor onszelf en voor deze wereld.

De grote uitdagingen van deze wereld kan ik daarbij in m’n eentje niet oplossen. Maar ik kan wel mijn aandeel leveren en hopen dat mijn werk een kleine bijdrage levert aan kleine veranderingen. Kleine veranderingen die al een enorme impact kunnen hebben voor een persoon, gezin of team.

En misschien dat die kleine veranderingen weer bijdragen aan nog grotere veranderingen. Want ik geloof dat kleine veranderingen altijd zorgen voor een groter effect. Als jij vrede ervaart en je dankbaar voelt, heeft dat ook invloed op je kinderen, familie en vrienden. Zij hebben weer positieve invloed op de mensen om hén heen, en zo wordt de cirkel steeds groter. Al die kleine veranderingen zorgen zo uiteindelijk voor een effect dat veel groter is dan waar het mee begon. Ik hoop dat alle kleine veranderingen zo uiteindelijk leiden tot de grote veranderingen waar ik van droom.

Grote veranderingen waar we hopelijk allemaal onderdeel van uit mogen maken. Minder oorlog, meer zorg voor elkaar en meer zorg voor de aarde. Soms lijkt dat ver weg, maar ik probeer altijd te onthouden wat Nelson Mandela zei: dingen lijken onmogelijk, totdat het gebeurt!

Opleiding en inspiratie

Coaching

Ik houd me inmiddels meer dan 15 jaar bezig met psychologie en neurologie en doe dat vanuit oprechte interesse en een drang naar inzicht en positieve verandering. Dat betekent dat ik letterlijk duizenden boeken, artikelen, cursussen en video's heb verslonden over deze onderwerpen, en er inmiddels behoorlijk veel van afweet.

Het feit dat ik me in veel verschillende onderwerpen heb verdiept en die bij elkaar kan brengen, leidt vaak tot inzichten en oplossingen die je niet was tegengekomen als je was gebleven bij één onderwerp of methode.

Qua persoonlijkheid word ik gezien als analytisch, grondig, creatief en empathisch. Dat betekent dat ik me oprecht verdiep in personen en situaties. En dat ik me vervolgens niet alleen met kennis en ervaring maar ook met creativiteit en inlevingsvermogen inspan om tot een passende oplossing te komen.

Willem is een creatieve en originele denker. Door zijn vragen helpt hij situaties betekenis te geven en jezelf verder te ontdekken. Verwacht geen geijkte antwoorden, maar een waardevol proces.

Hanne, Gedragskundige

Door de gesprekken met Willem heb ik meer zicht gekregen op hoe ik gedrag kan veranderen. Hij geeft hele praktische tips om via kleine veranderingen, grote resultaten te boeken.

Corma, Onderwijzeres

Meer weten? Boek vooral een kennismakingsgesprek en ervaar zelf of het klikt.

Laten we kennismaken

Ter afsluiting nog een aantal boeken die me nieuwe inzichten hebben opgeleverd, en die jij wellicht ook interessant vindt om te lezen.

  • De kracht van betekenis - Emily Esfahani Smith
  • Wie wij zijn - Frank Koerselman
  • Ons feilbare denken - Daniel Kahneman
  • Feitenkennis - Hans Rosling
  • The biology of desire - Marc Lewis
  • De maakbaarheid van het geluk - Sonja Lyubomirsky
  • Elementaire gewoontes - James Clear
  • De logica van geluk - Mo Gawdat
  • Start with why - Simon Sinek
  • De meeste mensen deugen - Rutger Bregman

Praten?

Ik vind het mooi om nieuwe inzichten op te doen, dus sta altijd open voor gesprekken over onze wereld en over waar we concreet mee bezig kunnen om onze wereld iets mooier achter te laten dan hoe we hem hebben gekregen.

Dienstverlening

Op dit moment help ik mensen om zichzelf en anderen beter te begrijpen, en om aan de slag te gaan met uitdagingen in geluk, energie, zingeving en gedrag. Dat kan op persoonlijk niveau of organisatiebreed.

En organisaties die zich bezighouden met mentale fitheid, coaching of geestelijke gezondheidszorg kunnen gebruikmaken van mijn ervaring in de IT.

IT →