Duingras
Inspiratie

Je kinderen doen niet wat je zegt. Ze doen wat jij óók doet.

Deze les leert elke ouder al heel snel in de praktijk: kinderen imiteren alles wat je doet. En dat is natuurlijk heel grappig en schattig.

Zeker als buitenstaander zie je vaak enorm goed hoe erg kinderen op hun ouders lijken. Niet alleen qua uiterlijk maar juist ook qua gedrag. Zelfs op latere leeftijd zien kinderen het gedrag van hun ouders als 'normaal' en zullen ze dat gedrag bewust of onbewust ook vertonen.

Eigenlijk is de les dus: zorg dat je zelf een fijn mens bent en bedenk dat je dat doorgeeft aan je kinderen. Want omgekeerd is het ook waar. Als jij altijd schreeuwt, doen je kinderen dat ook. Als jij over grenzen heen gaat, doen je kinderen dat ook. Als jij je emoties nooit toont, doen je kinderen dat ook niet. En als jij nooit echt verandert maar fouten altijd goedpraat, doen je kinderen dat ook.

Zorg dus dat je je kinderen niet simpelweg vertelt hoe ze moeten zijn. Maar zorg dat je bent hoe jij wilt dat je kinderen zijn. Maak eens een simpel lijstje met links: "wat wil ik meegeven aan mijn kinderen?" en rechts "hoe ga ik er voor zorgen dat ik zelf ook zo ben?". Dan zie je snel genoeg waar je positief kunt veranderen. Dat is niet alleen fijn voor je kinderen, maar uiteraard ook voor jezelf en waarschijnlijk voor iedereen om je heen! Misschien is het makkelijk om te denken 'dat komt nog wel' maar jouw kinderen zien nu wie jij bent en worden daar elke dag door beïnvloed. Neem dus een goede coach in de arm en ga aan de slag :-)

Mocht je willen kennismaken, dan bied ik een eerste gesprek van 60 minuten voor slechts €25. Klik op de knop hieronder, vul je gegevens in en we maken een afspraak.

Ik wil kennismaken voor €25

Mocht je meer willen weten over wat ik aanbied, dan kun je daarover meer lezen via onderstaande pagina's.

Wil je nog meer inspiratie? Abonneer je dan op instagram of gebruik de navigatie hieronder om direct naar de vorige of volgende inspiratie post te gaan. Of klik op 'Inspiratie overzicht' om een overzicht te zien van alle inspiratie posts.